En sykkeldokumentar

10.08.2015 21:17

Visste du at det finnes en liten gruppe norske menn, som har syklet Norge på langs, for å sette fokus på all den maten vi  kaster? De har levd kun på kastet mat som enten er utgått på dato, eller er kastet av andre grunner, slik som emballasjefeil. Man kunne altså følge de på sin vei via deres facebookside. Prosjektet har de kalt for nettopp "Utgått på dato"!

De var så heldige at flere butikker åpnet sine containere og avfallsrom, slk at de fikk tilgang til store mengder med kastet mat. Det er helt utrolig hvor mye bra mat som hives :(

Dette er noe av det de sier selv:

 

VI ER DET ÅTTEHJULEDE BEVISET på at det kastes vanvittige mengder god mat i Norge, og at det meste av maten butikkene kaster er god mat - ikke søppel.
* Ingen av oss har blitt mat-forgiftet underveis *
Rema 1000, Norgesgruppen og COOP: Det blir stadig mer fokus på det begredelige matsvinnet deres. Enda mer oppstuss blir det når filmen vår kommer. Håper dere forbereder dere, kraftig. Vi har fått mange ideer underveis, ta gjerne kontakt for hjelp!
OG, kjære følgere: det er dere, og oss i ekspedisjonen, som dette prosjektet handler mest om. Det er vi, forbrukerne, som står for den suverent største andelen av de 18 milliarder verdt av matvarer som går til spille i Norge hvert år. Ikke butikkene. Ikke "systemet". Men du. Og jeg.