Å kjøpe ting av kvalitet

09.04.2017 13:21

har du fulgt litt med på bloggen min har du nok lagt merke til at jeg legger mye forskjellig i ordet miljøbevissthet. Rett og slett alt vi foretar oss eller går til innkjøp av. En av de tingene jeg er opptatt av er denne bruk&kast mentaliteten vi ser. Folk handler inn nye småting til huset, nytt innbo, nye klær, den siste mobilen og videre. Hva skjedde med å kjøe kvalitet som varer? Hvor lenge kan vi drive på å kjøpe nytt uten at søppelproblemene til slutt vokser oss over hodet? 

Har tenkt mye på dette da jeg ser en stadig økende mengde mennesker kjøpe nytt uten å tenke at det skal vare. Ta kjøkkenutstyr for eksempel. Vi går mann av huse for å investere i alt fra den siste kjøkkenmaskinen til små delikate pyntegjenstander. Året etter bytter vi de ut med nye, som er mer riktige i motebildet. Hva med å kjøpe noe klassisk, kvalitet og noe som du kan ha glede av over lang tid? Kjøkkenutstyr fra merker som Le creuset, Wilfa, Braun eller annet ... tenk over tid og klassisk eleganse. Du vil faktisk spar penger på det over tid, og ikke så rent lite heller. 

La oss slå et slag for å bytte ut kjøp&kast med en mer miljøvennlig profil. Selv på de små pyntetingene rundt i huset ;) 

Relatert bilde