Leve grønt = spare penger

08.07.2013 11:09

Det å leve så grønt og miljøbevisst man bare klarer kan faktiskt føre til at du sparer en god del penger, så kanskje du plutselig en dag oppdager at du faktiskt har spart nok penger til å bestille deg en ferietur uten å måtte vende deg til lånutensikkerhet.nu :P

Nå sier det seg jo selv at å kjøpe masse utstyr og hjelpemidler i forsøket på å leve grønt og miljøvennlig ikke kommer til å spare deg for noe som helst.

Det er for eksempel ikke nødvendig å kjøpe et overpriset og fancy kildesorteringssystem som monteres under vasken for eksempel. Du kan fint lage ditt eget system som fungerer minst like bra som et ferdig kjøpt et. Hvis du er så heldig å ha en liten hageflekk koster det deg absolutt ingenting å lage en komposthaug, den gjør nytte for seg på flere måter den. Først og fremst er det perfekt å kvitte seg med matrester og annet organisk materiale, alt dette omdannes med tiden til den mest perfekte og næringsrike plantejord du kan tenke deg så da sparer du penger i og med at du slipper å kjøpe jord til plantene dine ;)

Det krever litt innsats å være miljøvennlig, men det er verdt det. Om du er flink til å sortere ditt søppel umiddelbart, plast for seg – glass og metall for seg – batterier og ødelagte tekniske duppeditter for seg, så koster det deg ikke mer enn en tur til kildesorteringen og 5 minutter på å kaste riktig søppel i riktig container ;)